Bob Dylan är tillbaka

september 21, 2006

Bob Dylan är tillbaka i mitt liv igen. Efter att ha lyssnat på hans musik i hela mitt vuxna liv gjorde jag plötsligt paus. Musiken i ”Time out of Mind” (1997) och musiken under hans framträdande i Stockholm 1998 hade en stark och smärtfylld ton som kändes för tung i mitt liv då.

Så kom i dagarna hans senaste album ”Modern Times” i mina händer. En helt fantastiskt album, som väckte min längtan efter mer Dylanmusik. Jag började gradvis titta bakåt och upptäckte ”Love and Theft” som kom ut 11 september 2001 (!) ännu ett fantastiskt album. Nu var tiden mogen för att åter lyssna på ”Time out of Mind”.

Upptäckte att de tre albumen hänger ihop, hur de bildar en fantastisk trilogi där text och musik samspelar på ett traditionellt och samtidigt nytt Dylanskt sätt. De blickar bakåt, betraktar nutiden och vandrar vidare blickande framåt mot framtiden. Den blandning av traditionell musik, blues och rock´nroll som utgör Dylans speciella mix kan man lyssna på gång på gång och varje gång upptäcka något nytt. Rekommenderar dem varmt!

Tidningen Rolling Stone har i sitt septembernummer en artikel om Bob Dylan skriven av Jonathan Lethem ”The genius of Bob Dylan. Den baseras på en intervju gjord precis före ”Modern Times” släpptes. Mycket välskriven och innehållsrik. Måste läsas!

Time Out of Mind

Love and Theft

Modern Times

2 Responses to “Bob Dylan är tillbaka”


  1. […] favoritalbum från senare år är ”Modern Times” från 2006. Jag skrev lite om det på min blogg när skivan släpptes. Lyssna gärna på skivan och missa inte artikeln ”The Genius of Bob […]


  2. […] tidigare bloggar om Bob Dylan finns här och […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: