Rondellhudar som vapen och konstform

november 10, 2006

Konstvågen av rondellhundar sprider sig fortfarande över landet. Jag har sett bilder på rondellhundar (ibland även andra djur) från Västervik i söder till Abisko i norr. Allt fler tidningar börjar intressera sig för fenomenet. Så sent som idag hade DN en artikel med bilder i ämnet. Det har även startats en websida i ämnet, osäkert hur seriös.

Man kan dock fråga sig vad som ligger bakom fenomenet med rondellhundar, om det bara är en kul grej, en trend som i och för sig har varit långvarig och haft stor geografisk spridning, men som kan förväntas att snart ebba ut.

Personligen vill jag se det dels som en protestaktion mot destruktiva krafter i samhället, dels som ett utbrott av okontrollerbar kreativitet. Att konstverken varken skadar natur, djur, människor eller egendom och dessutom sker på ett humoristiskt sätt, förstärker effekten av aktionerna. Konst som vapen mot destruktiva krafter, mot stelbenthet och fördomar har alltid funnits och är ett mäktigt och samtidigt till sin natur fredligt vapen. Gläder mig i mitt hjärta över alla former av konstruktiva utbrott av kreativitet som en metod att spä ut destruktiva krafter.linkoping-gumpekulla-rz.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: