Åter från Öland

juli 25, 2007

Är nu hemkommen från mina målarveckor på södra Öland. Ovädren har svept över ön nästan oavbrutet. Det har stormat och regnet har vräkt ner. Solen har bara skymtat fram enstaka korta stunder. Ölands Alvar liknar mer en stor sjö än det karga landskap jag är van att se.

Skönt då att under större delen av vistelsen bo i f.d. stationshuset i Näsby hos Ragna och Karl-Gustav med dess fantastiska trädgård. Att varje dag få gå mellan rosor, pioner och clematis, att njuta av alla rosendofter och underbara färger och att avsluta dagen med glass, jordgubbar och trevlig samvaro med andra målare, gör att man lätt överser med allt busväder.

Det har varit inspirerande veckor med mycket måleri. De stora målarladorna med vitkalkade väggar har gett utrymme för både stora målningar och yviga experiment med olika material och tekniker, som inte är lika lätt att göra hemma. Dessutom har de gett skydd för väder och vind. Med varma tröjor och raggsockor klarade jag dessutom kylan.

Det har, liksom tidigare somrar, varit oerhört stimulerande och roligt att måla sida vid sida med så många andra VedicArt– målare från olika delar av Sverige och Europa, att samtala och måla tillsammans i ladorna inte långt från Ölands södra udde och fyren Långe Jan.

Den övre bilden ger en glimt av den paradisiska trädgården. Den nedre bilden visar det översvämmade Alvaret med Eketorps borg i bakgrunden.

pict0001rz2.jpg

pict0042rz.jpg

One Response to “Åter från Öland”


  1. Hej Anita Elgeroth !

    Josephine Bergman heter jag. Vilken otroligt fin beskrivning du gav av din vistelse på södra Öland i somras. Att trotts regn och rusk njöt du av stället du var på. Den första bilden på den sk ”fantastiska trädgården” förstår inte riktigt jag var det ett ställde du hyrde ett rum på och dess trädgård eller var det en plats du besökte/tittade på under visstelsen på Öland ? Och var det en privat person som ägde/bodde där eller ett pansionat el liknande för allmäna personer ? Varför jag frågar är för att det såg så fint ut att jag gärna skulle vilja åka dit men kan ju inte det om det bor en privat person där som inte vill ha vilt främmat besök. Maila gärna mig så jag får veta. Jätte fina bilder du visat.
    Mvh Josephine !


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: