Stöd Kvartersbion

oktober 6, 2007

Kvartersbion vid Hornstull, en av Stockholms mycket få fristående biografer är nu på väg att definitivt läggas ner. Redan i våras uppmärksammades biografens situation i båda morgontidningarna (DN och SvD). Jag skrev om det i min blogg den 17 april i år.

Kvarterbion ägs och drivs av René Reiss sedan 1973. Kvartersbion har under hans ledning utvecklats till en samlingsplats på Söder med 25 000 besökare per år. En samlingsplats med stor social funktion där man både kan se bra film och mötas över en kopp kaffe. Även Högalids församling ser mötesplatser av den här typen som viktiga för stadsdelen. Som en punktmarkering har de skjutit till ett engångsbelopp på 50 000 kronor.

Nu har kommunens årliga stöd definitivt dragits in och Kvartersbiografen har fått ett omställningsbidrag. Kommunen vill att han ska ”förändra verksamheten radikalt” och talar om att släppa in andra verksamheter. På kulturnämnden i Stockholm förklarar kultur- och idrottsborgarrådet att ”verksamheten skiljer sig för lite jämfört med andra biografer, att lokalen har en social funktion är inte viktigt”.

Idag lördag kl. 18 arrangerar nätverket ”Sälj inte Söder” en stödgala med mat, musik, teater, ståupp och poetry slam. Fri entré. Stöd Kvartersbion!

kvartersbion339.jpg

One Response to “Stöd Kvartersbion”

  1. Moira Says:

    Var har tu fått tag på bilden av Rene –av Ingvar Karmhed? Kan man kontakta honom?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: