Åter från Biennalen i Florens

december 18, 2007

Florens är en underbar stad fylld med konst av de gamla mästarna. I kyrkor och på museer fanns mängder av underbara fresker, målningar och statyer. Försökte se en del av detta. Bl.a. var jag och såg Michelangelos kolossalstaty ”David”. Trodde det var en turistfälla, men där bedrog jag mig. Statyn var underbar, David skiftade hela tiden uttryck medan jag gick runt statyn.

Biennalen var en fantastisk upplevelse med 816 konstnärer från 71 länder (c:a20 kom från Sverige). Det var mest måleri, men det fanns också skulptur, videokonst och performance. Intressanta föredrag, bl.a. ett om Frida Kahlo, stod också på programmet.

På lördagskvällen sista helgen var det stor galamiddag med många goda rätter till italiensk operamusik.

Så lätt det var att få kontakt med olika konstnärer från Sverige, från Europa, från alla världsdelar, och att under våra spännande och roliga samtal upptäcka hur mycket vi hade gemensamt trots olika bakgrund och geografiska avstånd.

Tyvärr var det inte bara konstnärer som träffades utan också baciller och virus från hela världen. De verkade ha riktigt partaj för många blev tyvärr sjuka och blev tvungna att resa hem.

Jag fick hosta, blev hängig, men kunde stanna kvar. Väl hemkommen konstaterade doktorn att jag fått en mycket otrevlig infektion. Att den slagit sig på ögonen insåg jag när jag tittade i spegeln. Den blodröda färgen som ersatt ögonvitan hade gjort en skräckfilmsskådis grön av avund. Vidare förklarade doktorn att jag hade en ordentlig lunginflammation, men att jag med antibiotika och ögondroppar kunde komma på fötter till jul.

Så nu gäller vila, sover sittande. I morse började ögonen se lite mer normala ut. Till färgen liknar de nu mest röda flugsvampar, när den vita färgen börjar komma tillbaka.

Visst är det eländigt, men samtidigt är jag lycklig. Lycklig över att äntligen fått se underbara Florens, men mest av allt lycklig över att ha varit en del av Biennalen i Florens med alla dess möten.

Återkommer om Florens och Biennalen.

pict0008crprz.jpg


Annons

One Response to “Åter från Biennalen i Florens”

  1. paljettenq Says:

    oj, jisses, krya på dig!
    jag vill också fara på en bienal…ska lägga upp en plan, Berlin lockar mer än Italien. H ane skön jul:)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: