1 April 2008

april 1, 2008

Så är det 1 april igen, dagen D för alla som älskar att skämta. Dags för lite extra försiktighet med andra ord. I år skall jag minsann inte åka dit, inte alls som förra året.

Fortfarande inte helt vaken börjar så detektiven i mig att noggrant skanna morgontidningen från första till sista sidan efter årets 1 aprilskämt.

Det här måste det vara! Under rubriken ”Gymnasier sparar in på personal” berättas om de olika gymnasieskolornas förslag att hantera årets sparkrav. Gymnasiechefen i Stockholm uppges tycka att förslagen är ”väldigt kreativa”. I artikeln berättas om en gymnasieskola i Stockholm där man beslutat säga upp bibliotekarie, kurator och studie/yrkesvägledare. ”Det är det enda vi kan spara på” säger rektorn.

Men är inte gymnasiet en plats där eleverna skall kunna fördjupa sina kunskaper och göra specialarbeten, där de skall kunna förbereda sig och välja väg inför livet efter skolan? Visst är det väl så? Min morgontrötta hjärna tvekar lite men fattar till sist ett beslut: artikeln måste vara årets aprilskämt.

Pratade så med några av mina vänner. Vad tyckte de om aprilskämtet i dagens tidning? Kreativt, men kunde det inte varit lite skojigare?

Vadå aprilskämt fick jag till svar. Det där är inget aprilskämt. Det är våra kära myndigheters senaste idé. Har du inte hört talas om det tidigare? Missade du verkligen årets 1 aprilskämt? Det om att man skulle glasa in Hammarbybacken för 2.4 miljarder kronor så att man kan åka skidor där från september till april.

Rodnaden steg på mina kinder. Tack och lov syntes det inte genom telefonlinjen. Gick jag på årets 1 aprilskämt igen? Visserligen kan satsningarna på idrottsanläggningar vara stora och ibland svåra att förstå värdet av och visserligen planerar man att bygga inomhusbacke och skidtunnel i Täby. Men hur kunde jag missa att projektet i Hammarbybacken uppges finansieras av Skistar och Skiing April Ltd….

Visst ja, samma misstag som förra året.

Man skall ALDRIG öppna morgontidningen den 1 april före morgonkaffet! Skall sätta en stor lapp på kaffebryggaren nästa år….

backetta.jpg

2 Responses to “1 April 2008”

  1. MariaH Says:

    Hahha:)
    Läs föresten på min blogg om hur jag blev lurad haha…!

  2. Frown Says:

    Somehow i missed the point. Probably lost in translation 🙂 Anyway … nice blog to visit.

    cheers, Frown.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: