Pulizerpriset till Bob Dylan

april 9, 2008

Bob Dylan har fått det prestigefyllda Pulitzerpriset för ”profound impact on popular music and American culture, marked by lyrical compositions of extraordinary poetic power.”

Bob Dylan är den första rock/folkmusiker som fått Pulitzerpriset för sin musik. Tidigare har priset gått till klassisk musik eller jazz. Läs mer här, här och här.

Bob Dylans texter och musik är fantastiska. De är en mix av traditionell musik, blues och rock´nroll, som framförs på ett mycket personligt sätt.

Bob Dylan har varit en av de artister som jag regelbundet lyssnat på genom åren. Visst har det varit perioder när jag lyssnat mer på annan musik, när jag haft en paus från Dylan och mest gått och tittat på hans skivor i skivhyllan. Men jag har alltid kommit tillbaka lockat av hans fantastiska texter och musik.

Ett av mina absoluta favoritalbum från senare år är ”Modern Times” från 2006. Jag skrev lite om det på min blogg när skivan släpptes. Lyssna gärna på skivan och missa inte artikeln ”The Genius of Bob Dylan” som gjordes av Jonathan Lethem för musiktidningen Rolling Stones precis innan ”Modern Times” släpptes.

Lyssna på Bob Dylans musik och texter och inte minst på hans sätt att framföra dem!

One Response to “Pulizerpriset till Bob Dylan”


  1. […] (Mina tidigare bloggar om Bob Dylan finns här och här) […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: