På Öland igen

juni 30, 2008

Så är jag på Öland igen. Det är dags för de årliga målarveckorna på det sommarfagra Öland. Egentligen var jag fundersam till att åka. Har rest så mycket senaste tiden, fått så många nya intryck, var på samma gång helt utmattad och mycket stimulerad.

Bestämde mig så för att ändå åka till Öland som planerat var. Jag hade ju faktiskt bokat rum redan i höstas för att vara säker på att få bo i det gamla stationshuset i Näsby, huset med den underbara trädgården. Jag hade bokat målarplats. Jag hade ända sedan jag lämnade Öland förra sommaren sett fram emot att träffa mina målarvänner i sommar igen.

Så nu är jag här igen på södra Öland, på den delen av Sverige som finns på Unescos karta över Världsarv. Njuter av det oerhört vackra landskapet med det speciella ljuset, lyssnar på tystnaden, ser på fåglarna. Ser hur svalorna matar ungarna i sina bon. Ungarna är stora nu, nästan flygfärdiga. Snart kan man se dem övningsflyga under taknocken i målarladorna.

Har satt upp målarduk på staffliet, plockat fram penslar och tuber och börjat lägga på färg. Känner lugnet komma. Skall låta allt ta den tid de behöver. Ingen stress, jag har två hela veckor här. Jag behöver ta det helt lugnt och stilla och låta målningarna gradvis växa fram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: