Britt-Marie Aulin-Tonning, Britt-Marie Carlsson och Märta Raléus på Galleri Svea

september 7, 2008

Britt-Marie Aulin-Tonning, Britt-Marie Carlsson och Märta Raléus ställer denna vecka tillsammans ut på Galleri Svea, Köpmangatan 4 i Gamla Stan, Stockholm. Alla är medlemmar i Svenska Konstnärer. Britt-Marie Aulin-Tonning visar målningar i olja och akryl, Britt-Marie Carlsson visar målningar och keramik, och Märta Raléus visar keramik.

Utställningen som helhet är mycket sevärd. Keramiken som visas är oerhört fin. Det är vackra skålar och fat utförda i olika tekniker bl.a. raku. Där finns söta höns och kycklingar och fina små kvinnoskulpturer.

Det var roligt att träffa och samtala med konstnärerna. Särskilt roligt var det att äntligen möta Britt-Marie Aulin-Tonning eftersom vi tidigare umgåtts via Svenska Konstnärers bloggar. Britt-Marie driver Bokenäs Konsthall i Skåne och är en skicklig keramiker och målare.

Här på Galleri Svea visar hon målningar. Särskilt förtjust blev jag i hennes ”Långhalsingar”. De har strikta former och vackra färger, ser vid första anblicken lite skojiga ut. Därefter ser man mer. Sakta sjunker bilderna in, bilder tagna ur livet speglande våra relationer, de goda såväl som de smärtsamma.

Utställningen pågår t.o.m. torsdag den 11 september. Passa på att se den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: