1 April 2009

april 1, 2009

Är på språng. Hinner egentligen inte. Men, nyfikenheten är för stor.
Jag måste se vad DN har hittat på i år som 1:a aprilskämt.
Bläddrar snabbt. Är det kanske det här …… eller kanske det här.
Ibland är verkligheten så absurd att det är svårt att skilja mellan verkliga nyheter och påhittade.

Bestämmer mig till sist. Minns hur jag gick på 1:a aprilskämtet i DN för 2 år sedan, när jag läste om nya EU-regler som skulle förbjuda svenskarna att ta ut semester på sommaren. Hur upprörd jag varit innan jag fått i mig morgonkaffet som fått mig att tänka till. I år skall jag ta det lugnt och försiktigt.

Den här rubriken ”SL:s nya gräddfil ger sittplats och förtur”, väcker liknande känslor. Dags alltså att ta ett djupt andetag och en stor klunk kaffe. Enligt artikeln skulle man kunna köpa ett vip-kort hos SL, som inte bara skulle ge tillgång till garanterad sittplats i snygga tunnelbane- och pendeltågsvagnar med fika och tågvärdar utan man skulle också – och där kunde jag känna hur blodtrycket rasade i höjden – få förtur på bussarna. Övriga resenärer som ungdomar och pensionärer skulle alltså få åka med i mån av plats. Man kan i tidningen gå in och rösta vad man tycker om förslaget.

Förslaget hamnar mitt i alla aktuella diskussioner om stora löneökningar och om jättelika bonusar för samhällets ledarskikt. I samma tidning kan man läsa att styrelsen för Apoteksbolaget fått löneökningar på mer än 30%. Inom flera sektorer i samhället så kan man idag köpa sig fördelar, köpa sig förbi köerna. Helt orimligt är alltså inte förslaget, men ändå lite väl magstarkt.

Jag bestämmer mig slutligen. Osäkerheten ligger kvar inom mig. Är det verkligen ett 1:a aprilskämt eller har jag åkt på en blåsning?

fraga1

One Response to “1 April 2009”

  1. sandraehlers Says:

    Det här systemet finns redan på riktigt på de tåg jag åker i Utomlandet. Det är lite hånande i morgonrusnigen, när vi andra står som packade sillar, att det finns en hel avdelning med bara tomma säten i varje vagn.
    Jag hoppas verkligen att det är ett aprilskämt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: