1 April 2010

april 1, 2010

För säkerhets skull kollade jag datumet igår kväll. Jodå, det stämde. Idag är det 1 april. Smyger ut till brevlådan. Bäst att ta det försiktigt redan från början. OK, det är bara morgontidningen i brevlådan, inget annat fuffens. Läget är under kontroll – så här långt. Kaffet är upphällt och dagens DN ligger på köksbordet.

Tar en ordentlig klunk kaffe och börjar försiktigt skanna första sidan. Tar en klunk kaffe till. Borde nog ha tagit en större kaffemugg idag. Bläddrar långsamt sida för sida. Var kan den vara, dagens 1 april-lurighet?

Läste i gårdagens DN på nätet om en arbetsplats i Birmingham i England där man satt timers på taklamporna på toaletterna. Man vill försäkra sig om att de anställda inte skall tillbringa mer än 10 minuter där. Visserligen låter det både absurt och småaktigt snålt, men inte helt uteslutet som en bister verklighet. Upptäckte idag på förmiddagen att artikeln var raderad, tänkte att det nog varit en virtuell tidningsanka eller ett för tidigt (31 mars) aprilskämt, men nu är artikeln tillbaka igen.

Jag bläddrar vidare. Årets kyrktupp? Jag läser om Årets Kyrktupp, som har utsetts av tidningen Land och Kyrktuppsfrämjandet. Det finns en bild på tuppen, en modern skapelse i aluminium täckt av bladguld. Tuppen finns på Ceciliakapellet i Oskarshamn läser jag. Kyrktupp i påsktid? Jag tvekar men bläddrar vidare.

En artikel om internet. ”Nytt FN-organ (UNWWO, se bilden) skall begränsa ditt surfande” läser jag. Den ökande användningen av internet gör att bandbredden inte längre räcker till globalt. Banker och företag har redan fått problem. Man är rädd för att hela internet skall kollapsa om man inte gör något, en katastrof för hela världsekonomin. Det kommer att bli en nationell tilldelning beroende på folkmängd. Man räknar med att varje invånare får ungefär 5 gigabyte i månaden att surfa för, företagen får mer. Jaha, då får man anpassa sig, inte gå in så ofta på SVT Play eller Youtube. Internet kommer knappast att kollapsa bara för att jag skriver mina bloggar…eller? Experterna uppmanar också att man skyddar sitt trådlösa nätverk så inte grannarna stjäl ens månadskvot. Allra bäst är att skrota det trådlösa och gå tillbaka till nätverkskabel samt att byta alla lösenord en gång i veckan. Men laptopen då? Tänk att de alltid skall lägga sig i allting…

Stopp där! Mer kaffe. Tar ett djupt andetag. Det känns lite vågat …. vågar jag? Strunt detsamma!

Min gissning på dagens 1 aprilskämt får bli artikeln om internet – i stark konkurrens med kyrktuppen.

One Response to “1 April 2010”

 1. LenaBn Says:

  Hej,
  du kan oxå kolla vilka innovativa föregångare för att förändra gamla traditioner vi har i Dalarna !

  http://dalademokraten.se/sida/id/114073/

  …. men jag vet inte – det sägs ju att dalfolket inte har så lätt att ändra sig ?

  KRAMAR


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: