Rosa bandets Evelyn H Lauder har avlidit

november 13, 2011

Igår avled kvinnan bakom Rosa bandet Evelyn H Lauder.

Evelyn H Lauder var med och lanserade Rosa bandet. Genom kosmetikaföretaget Estée Lauder, som hon var vd för, arbetade hon på olika sätt för kvinnors hälsa.

Rosa bandet har genom sitt viktiga arbete dragit in stora belopp till forskning för kampen mot bröstcancer.

Estée Lauders övriga arbete för kvinnors hälsa kom jag i direkt kontakt med när jag själv behandlades för bröstcancer. Jag erbjöds då en kursdag initierad och sponsrad av några stora kosmetikaföretag bl.a. Estée Lauder.

Förutom praktisk rådgivning fick alla gratis varsin stor necessär full med skönhetspreparat. De var anpassade för vår skira hud, för våra kroppar som blivit ömtåliga och skadade av alla behandlingar, av cellgifter, strålning och mediciner. Kursdagen gav välgörande krämer för kroppen och välgörande smink för själen. För hur bär man sig rent konkret åt när ingenting fungerar som vanligt, när ansiktet är uppsvullet och narigt, när man inte bara saknar hår på huvudet utan också saknar ögonbryn och ögonfransar.

Evelyn H Lauder avled igår 75 år gammal i äggstockscancer. Hon hade tidigare haft och övervunnit bröstcancer. (här, här).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: