ETT STYCKE TID, AVESTA ART 2015

augusti 27, 2015

I år firar Avesta Art jubileum. I 20 år har man i Verket, det gamla järnverket i Avesta, visat samtidskonst. De senaste 10 somrarna har jag varit en trogen utställningsbesökare. Varje gång jag rest därifrån, har jag inte bara varit imponerad av den höga kvaliteten på konsten, utan också fylld av nya tankar och perspektiv.

Årets utställning kallas ”Ett stycke tid”. Utställningen har fått sitt namn efter Tomas Nordbergs ”Ett stycke tid”, ett verk som skildrar elden vid järnframställningen. Elden med vars hjälp människan kan transformera det som naturen ger. ”Ett stycke tid” visades och köptes in till den första Avesta Art 1995, och tillhör nu den permanenta samlingen i Verket. Under mina besök i Avesta har jag ständigt återkommit till Tomas Nordbergs fina verk, ser allt fler dimensioner i det.

I årets Avesta Art medverkar sjutton konstnärer från fyra länder, förutom Sverige, från Finland, Tyskland och Irland.

Resten av texten finns nu att läsa på Kulturnätverket Kultur 1, Magasin1 (http://www.magasinett.net/2015/08/ett-stycke-tid-avesta-art-2015-av-anita-elgerot). Titta gärna in där.

Och framför allt. Ta en tur till Avesta och Avesta Art. Utställningen pågår ytterligare några veckor till den 13 september. Se den!

tomas-nordberg-3-1995

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: