Nya ärr – bröstcancer

oktober 27, 2015

En objuden gäst invaderade min kropp i vintras. Ja, det hände igen. Bröstcancern slog till efter att jag varit frisk i 11 år. Förra gången satte sig cancern i vänstra bröstet, placerade sig över mitt hjärta, spred sig. Den gången var det värre, mycket värre. Livet hängde bokstavligen på en skör tråd. Men det gick vägen. Jag blev en pinne i statistiken i tabellen för överlevande.

Så jag började betrakta mig som en som haft bröstcancer, en som i och med de tuffa behandlingarna var ”vaccinerad” mot att bli sjuk igen. Men så var det inte.

När första TV-galan om bröstcancer sändes oktober 2003 satt jag hemma i soffan, nyopererad för bröstcancer med slangar i kroppen. Framtiden var osäker. Tårarna rann och jag följde livsödena i programmet. I kväll när jag slår på TV:n för att se galan har jag nya ärr på kroppen – och i själen. Cancer än en gång.

Högra bröstet ärrat, kroppen som successivt återhämtar sig efter vårens cancerbehandlingar. De gamla minnena i kroppen och själen har vaknat, minnen från förra gången för 11 år sedan. De gamla blandas med de nya, smälter samman. Ärren finns nu både till höger och till vänster på min kropp, finns både i själen och hjärtat.

Det är så lätt att ta livet för givet. Att tro att bröstcancer drabbar inte mig, inte en gång till. Jag har ju redan haft det. Så Systrar, känn regelbundet igenom era bröst och gå på mammografi! Viktigt att cancern kan upptäckas tidigt.

Ska i kväll sätta mig framför TV:n och se årets gala ”Tillsammans mot cancer”. Hoppas mycket pengar samlas in till forskning om all cancer.

rosa-bandet-2015

4 Responses to “Nya ärr – bröstcancer”

  1. a lo Says:

    Lilla lilla Anita…Kram


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: