Författaren Jenny Diski har avlidit.

april 29, 2016

Författaren Jenny Diski har avlidit.
Egentligen upptäckte jag författaren Jenny Diski först när jag var med i DN:s bokcirkel för några år sedan och läste hennes bok ”Till den skrivande kvinnans försvar”. Innan dess hade hon mest varit ett namn bland andra i bokhögarna på biblioteket och i bokhandeln.

Så för ett par år sedan snubblade jag över en text hon skrivit i London Review of Books. Med sin drastiska, lite självironiska humor skrev hon om hur det gick till när hon fick diagnosen lungcancer. Jag var först osäker på om texten var fiktion, men insåg allt eftersom att hon skrev om sig själv. Hon skrev om behandlingar och att just den sortens lungcancer inte gick att bota. På sitt personliga sätt konstaterade hon att detta var ”ytterligare en djävla cancerdagbok, samma story, samma slut.”

Jag fortsatte följa henne bl.a. på hennes blogg och Twitter. Texterna under hennes sjukdomstid har samlats och ges ut i boken ”In gratitude”.
Jenny Diski blev 68 år.

I min bokhylla står ännu oläst hennes prisbelönta bok ”Främling på tåg”. Dags att ta fram den och ge mig ut och resa i sällskap med Jenny Diski.

Vila i frid Jenny Diski, R.I.P.

jenny-diski1

jenny-diski-bok1 jenny-diski-bok2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: