Jag föddes 1947 i Stockholm. Konst i olika former och foto har intresserat mig sedan tonåren och jag har ofta besökt olika utställningar. Jag valde bort de konststudier jag givits möjlighet att gå, men konsten har alltid följt mig. Genom åren har jag några gånger deltagit i studiecirklar och målat. Under många år var jag yrkesverksam som psykolog, men måste sluta arbeta 1995 p.g.a. sviterna efter en trafikolycka.
Under de närmaste åren därefter förändrades mitt liv i grunden i alla avseenden och jag gjorde en total nystart.

År 2001 kom jag i kontakt med Vedic Art och Curt Källman, började måla och gick deras lärarutbildning. Vedic Art är en konstutbildning där man talar om skapandet snarare än om hur man målar och tecknar rent tekniskt, om skaparprocessen – livsprocessen. Att konst inte främst handlar om att avbilda utan att göra synligt. Att konst och liv är ett.
Samma år började även jag meditera vilket blev ytterligare ett stöd i min egen inre utveckling och mitt måleri.

Jag målar i akryl, men gör även målningar i blandmaterial då jag bl.a. använder sand från olika platser i världen. Sedan 2001 åker jag några veckor varje sommar till södra Öland och målar.

I september 2003 drabbades jag av cancer. Under de tuffa behandlingarna, när kroppen inte orkade mer och jag färdades på den tunna gränsvägen mellan liv och död, öppnades något nytt upp inom mig som förde mig till en plats av absolut stillhet bortom tid och rum. Denna plats i mitt inre återvänder jag till när jag behöver vila, komma ikapp och återfinna mig själv men också för att få kontakt med källan till kreativitet och skapande, med livet självt.

Jag får nu äntligen utlopp för min inre hunger att skapa samtidigt som målandet är en väg till inre utveckling. Att få skapa förutsättningslöst och inte förlamas av prestationskrav medför en oerhörd glädje i själva skapandeprocessen. När jag sätter penseln mot duken har jag svårt att sluta måla..

Besök gärna min hemsida anitaelgerot.com

Jag i min studio

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: