Konstvågen av rondellhundar tassar vidare

november 2, 2006

Konstvågen av rondellhundar inleddes i somras när AVK (Akademi Vreta Kloster) som en protestaktion placerade ut djurskulpturer (mest hundar) i rondeller i Linköping med omnejd (se bl.a. min blogg i oktober). De har nu fått en rad efterföljare med spridning över landet. Söderut finns en hund i Västervik, västerut har de nått till Karlstad och norrut har de nu hunnit upp till Umeå. Det ryktas om att det även skall finnas en hund i Stockholm i en rondell nära Gullmarsplan. Tipsa mig gärna om ni får syn på Stockholmshunden.

När man hittade en hund utanför Linköpings museum bestämde sig museiledningen för att göra en workshop där alla kunde få utlopp för sin kreativitet och tillverka egna rondellhundar.

Man hade ju hoppats att landets rondellhundar skulle få stå kvar och glädja omgivningen, men ack nej. De olika myndigheterna funderar nu som bäst på hur man skall hantera de okontrollerade utbrotten av kreativitet som resulterar i alla dessa rondellhundar. Linköpings kommun hade planer på att samla ihop alla hundar och placera dem i en enda rondell ”Dogville”. Jag vet tyvärr inte vad som hände med det. Ryktet säger dock att Vägverket har tagit saken i egna händer, att de samlar in rondellhundar och för dem till Verkets gård i Kisa. Man kan undra vad nästa steg blir… vastervik.jpgumea.jpglinkoping-museum.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: